Jaa
Siirry alas
avatar
Nokkonen
Ylläpito
Ylläpito
Viestien lukumäärä : 58
Join date : 10.01.2018
http://houkutus.palstani.com

Ceonradin kulttuuri ja esineet

lähetetty Su Tammi 14, 2018 5:53 pm
Kulttuuri tällä hetkelläHoukutuksessa ei tunneta tosielämän uskontoja eli esim. kristittyjä tai hinduja. Hahmojen ei ole pakko uskoa niin sanotusti mihinkään, mutta omia uskontoja/uskomuksia voi hahmoille keksiä, se on sallittua kunhan ne eivät muistuta liikaa tosielämän suurimpia uskontoja.

Sidian maassa, missä Ceonradikin sijaitsee, on luonnollisesti naisilla huonompi asema. Sitä ei ole lakiin kirjoitettu, mutta suurikokoista tai raamikasta naista katsotaan hieman kieroon tai muiden miesten kanssa hyvin viihtyvä nainen taas lortoksi. Miehet saavat vapaasti käydä kapakoissa ja olla muiden naisten seurassa, jopa lorttojen, mutta naisilta tällaista käytöstä ei katsota hyvällä. Ceonradissa sukupuolikin voi vaikuttaa, saako hahmo kyseistä työtä vai ei.

Ceonradissa naimisiin ei mennä kirkossa vaan kotona. Rikkaimmat järjestävät juhlat liiton kunniaksi, jota sormukset vaalivat vasemman käden nimettömässä, kun taas vähemmän varakkaat saattavat vain tiedottaa läheisilleen siitä. Avioliitot ovat iloinen asia kaupungissa, mutta aina näin ei ole. Usein köyhempien perheiden isät yrittävät naittaa tyttäriään rikkaimmille miehille kysymättä tyttärensä mielepidettä edes koko asiaan, eli Ceonradissa käydään kovaa naimakauppaa. Rikkaimmilla perheillä avioliitot ollaan voitu sovittu toisen rikkaan perheen kanssa jo vaikka naimisiin menijät olisivatkin vasta lapsia. Usein nuoret eivät siis saa päättää kenen kanssa menevät naimisiin ja perustavat perheen.

Ceonradissa on usein tapana perustaa perhe nopeasti, kun on mennyt naimisiin, mutta kaikki eivät niin tee eikä se ole pakollista. Usein kuitenkin suvulle toivotaan jälkeläisiä kovasti.

Avioerot eivät ole lainkaan helppo asia Ceonradissa. Liitossa vain mies voi erota vaimostaan ja syyksi riittää pelkästään, että nainen on kelvoton miehelle. Muuten nainen ei voi purkaa liittoa.

Homoseksuaalisuutta ja muita eri seksuaalisia suuntautumisia ei katsota kuitenkaan pahalla Ceonradissa. Avioliitossa voi olla mies ja mies tai nainen ja nainen. Sillä ei ole väliä, mutta usein naispareja katsotaan hieman heikommiksi naisten alhaisen aseman vuoksi.

Ceonradissa ei ole aatelistoa, kuningaskuntaa tai muuta päättävää valtuustoa, koska kukaan ei ole sellaista perustanut. Joten vain varakkaimmilla on jotain päätösvaltaa, kun taas köyhillä sitä ei ole. Ceonradilla ei ole omaa armeijaa tai joukkoja olemassa.

Ceonradissa myös uskotaan magian kokonaan kadonneen kaupungista. Itse maagit vaikenevat asiasta, etteivät joutuisi poltetuiksi noituuden takia. Sidianissa ei missään muualla ole koskaan magiaa esiintynyt tai siihen ei uskota.


Esineet ja menopelit


Steampunk tyylisesti Ceonradissa ja koko Sidianissa käytetään julkisina menopeleinä höyryveturia, hiilellä toimivaa vanhanaikaista autoa, hevosia ja hevosvaunuja tai polkupyörää. Mitään sähköllä toimivia menopelejä, tai ylipäätään mitään esinettä ei ole.

Valaisimina käytetään kynttilöitä ja öljylamppuja. Peseytymiseen jokea tai kylpyammetta. Mikään siis ei toimi sähköllä vaan tyypillisesti höyryllä ja hiilellä.

Toisten tavoittamisessa käytetään vain musteella kirjoitettuja kirjeitä tai maageilla myös telepatiaa.

Aseina on erilaiset miekat, veitset, puukot, ja vanhanaikaiset pyssyt.
Takaisin alkuun
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa