Jaa
Siirry alas
avatar
Nokkonen
Ylläpito
Ylläpito
Viestien lukumäärä : 58
Join date : 10.01.2018
http://houkutus.palstani.com

Roolipelaaminen

lähetetty Ke Tammi 10, 2018 8:28 pm
Säännöt ja ohjeet roolipelaamiseen.

-Roolipelissä kirjoitat, että mitä hahmosi tekee, ajattelee tai puhuu eli roolipelaat.
Esim.
Anna Smith: Pieni tyttö käveli niityllä ja katsoi taivaalle. " Tänään on kaunis sää... " Hän puhui itselleen ja jatkoi matkaansa iloisena eteenpäin.


-Roolit kirjoitetaan menneessä aikamuodossa eli imperfektissä ja 3.persoonamuodossa.


-Roolia ennen kirjoitetaan lihavoidusti roolin eteen hahmon nimi.


-Rooleissa hahmon puhuminen kirjoitetaan "heittomerkkien" väliin. Hahmon muu tekeminen tai ajattelua ei kirjoiteta heittomerkkien tai muiden merkkien väliin. Puhuminen myös kursivoidaan. Telepatia kirjoitetaan ¤miinojen väliin¤ ja kursivoidaan.


-Anna vastapelaajallesi reagoitavaa, esim. jos hahmosi seuraan tulee toinen hahmo iloisesti tervehtien niin miten hahmosi siihen reagoi. Tervehtiikö se takaisin iloisesti ja esittäytyy tai mulkoileeko hän toista manaten jotain pahaa? Eli reagoi hahmollasi toisiin hahmoihin!


-Muista tarkistaa isot alkukirjaimet, pilkut ja pisteet! Jotta teksti on selkeää ja helposti luettavaa.


-Ceonradissa esiintyy paljon NPC hahmoja eli hahmoja, joilla ei ole pelaajaa. NPC hahmoja voi liikuttaa vapaasti pelissä!-Älä autohittaa, se on kiellettyä. Autohittaus tarkoittaa sitä, että pelaat toisen hahmolla roolissasi. Et voi liikuttaa tai ohjata muiden pelaajien hahmoja omassa roolissasi tai päättää, mitä hahmot sanovat. Voit vain liikuttaa omaa hahmoasi tai kertoa roolissasi toisen pelaajan hahmon kävelevän, jos pelaaja on niin kirjoittanut.

-Älä metapelaa. Metapelaus tarkoittaa sitä, että hahmosi tietää samoja asioita kuin pelaajansakkin. Hahmosi ei voi tietää toisen hahmon nimeä, jos ei ole ikinä ennen tavannut tätä, vaikka sinä pelaajana tietäisitkin toisen hahmon nimen. Hahmosi ei voi myöskään tietää toisten synkimpiä juonitteluja ja salaisuuksia, jos se ei ole koskaan niistä kuullut ja vaikka sinä tietäisitkin. Hahmojen maine on kuitenkin metapelattava tieto ja hahmosi voi tietää toisen hahmon juorujen ja huhujen kautta!

-Älä muchaa. Muchaaminen tarkoittaa sitä, että hahmosi on voittamaton, paras ja vahingoittumaton. Kaikilla hahmoilla on vahvuuksia, mutta myös heikkouksia. Hahmosi ei voi olla samaan aikaan kauhean suuri ja raskas mies, joka liikkuu kuin kevyt pieni tyttönen notkeasti ja nopeasti. Jotain rajoja täytyy olla. Hahmosi ei myöskään voi nauraa, jos joku iskee sen selkään puukon ja vääntää puukkoa haavassa.
Takaisin alkuun
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa