Jaa
Siirry alas
avatar
Nokkonen
Ylläpito
Ylläpito
Viestien lukumäärä : 58
Join date : 10.01.2018
http://houkutus.palstani.com

Hahmosäännöt

lähetetty La Tammi 13, 2018 6:35 pm
Hahmosäännöt-Houkutus -roolipelin hahmot ovat tavallisia ihmisiä. Pelissä hahmonasi ei voi olla siis muita eläimiä, satuolentoja tai muita sellaisia. Vain tavalliset ihmiset hyväksytään.

-Hahmon nimi ja sukunimi voi olla tavallinen nimi, fantasia nimi tai itse keksitty. Nimellä ja sukunimellä ei ole väliä, kunhan ne eivät ole suoraan minkään julkkiksen nimiä esim. Jhonny Depp.

-Hahmon ikä ilmoitetaan ihmisten iässä. Hahmosi iällä ei ole väliä, mutta mitään 200-vuotiasta toinen jalka haudalla hahmoa ei kannata luoda. 1-4-vuotias on taapero, 4-12-vuotias on lapsi, 12-17-vuotias on teini, 18-25-vuotias on nuori aikuinen, yli 25-vuotiaat ovat aikuisia ja yli 58-vuotiaat ovat jo vanhuksia. Voit päättää itse, milloin ikäännytät hahmoasi, mutta ota huomioon, ettet voi koskaan nuorentaa hahmoasi. Hahmot siis eivät ikäänny samaan tahtiin eivätkä myöskään meidän ajamme tahtiin. Jos pelissä hahmollasi on sisaruksia, sisarukset tulee sitten ikäännyttää samaan tahtia. Tämä koskee myös lapsien vanhempia.

-Hahmot voivat olla sukupuoleltaan joko miehiä tai naisia. Pelissä kuitenkin kaikki erilaiset seksuaaliset suuntautumiset hahmoilla on hyväksytty.

-Hahmosi ostaa/vuokraa/rakentaa oman talonsa itse tai asua hotelleissa Uudet hahmot eivät ole voineet siis syntyä kaupungissa vaan tulevat aina ulkopuolelta. Pelissä syntyneitä hahmoja ei lasketa. Kannattaa ottaa myös huomioon hahmosi varallisuus; köyhä maalaispoika ei varmastikkaan voi ostaa yksin itselleen hulppeaa luksuskartanoa tai muuta vastaavaa.

-Uudet hahmot ovat aina suvultaan joko rahvaita tai tietämättömiä. Magiaa osaavia hahmoja hankitaan pelin kautta tai sitten ylläpidon luvalla.

-Hahmon maine perustuu hahmon tekoihin ja sukuun. Jos hahmosi on varakkaasta suvusta ja on hyväkäytöksinen, hänet varmasti myös tunnetaan sellaisena!

-Hahmosi voi siis olla minkänäköinen ihminen tahansa! Ihon-, silmien- tai hiustenväreillä ei ole siis mitään väliä. Silmissä iiris ei voi kuitenkaan olla kokonaan valkea tai musta. Silmien pupilli on myös aina musta (sokeita ja albiinoita lukuunottamatta). Muuten voit luoda hahmollesi oman persoonallisen ulkonäön, kunhan se muistuttaa ihmistä.

Hahmojen maximi pituus on 210cm. Alarajaa pituudessa ei ole. Lyhytkasvuiset ihmiset ovat myös hyväksyttyjä.

Hahmosi voi olla ruumiinrakenteeltaan minkälainen tahansa; lihaksikas, laiha, ylipainoinen, muodokas tai ruipelo. Ota kuitenkin pituus, paino ja ruumiinrakenne huomioon hahmoasi luodessa. Esimerkiksi pitkä ja suuri raamikas mies ei varmasti pysty samanlaisiin ja yhtä nopeisiin liikkeisiin kuin pieni kevyt tyttönen. Ruumiinrakenne, paino ja pituus siis määrittävät hahmon fyysiset vahvuudet ja heikkoudet.

Hahmoilla ei voi kuitenkaan olla ylimääräisiä raajoja, korvia tai silmiä, siipiä, kieliä tmv. Hahmojen pitää näyttää selkeästi ihmisiltä. Arpia tai amputoituja raajoja voi olla ja ne ovat sallittuja.

-Hahmojen pukeutuminen ja tyyli ovat vahvasti steampunk -tyylisiä viktoriaanisella vivahteella. Muista ottaa hahmosi varallisuus huomioon vaatteissa! Esim. hieno rikas neiti ei varmasti kulje kaupungilla likaisilla ja rikkinäisillä vaatteilla tai köyhä talonpoika hienossa puvussa kultasormukset sormissa. Muuten hahmolle voi luoda oman arkipukeutumisen, juhlavamman ja paljon muuta! Myös erilaiset steampunk -tyyliset lasit tai rauta tekokädet ja -jalat amputoitujen raajojen tilalle ovat sallittuja.

-Hahmo on voinut syntyä missä tahansa, esim. Ceonradissa, Sidianissa tai muualla! Hahmollasi voi olla sukulaisia Ceonradissa ja muualla pelimaailmassa. Hahmo on voinut kuulla huhuja magiasta ja magiaa taittavista ihmisistä, jos on syntynyt Ceonradin ulkopuolella, mutta hahmon menneisyydessä ei voi olla magiaa osaavia sukulaisia.

Hahmo on voinut olla menneisyydessään raskaana tai omaa jälkikasvua, mutta hahmo ei voi saapua raskaana peliin, mutta sukulaisia (NPC) hahmo voi tuoda mukanaan. Myöhemmin pelaajat voivat sopia ottavansa hahmoikseen toisten pelaajien sukulaisia ja tuoda niitä peliin, mutta sellainen pitää sopia toisen pelaajan kanssa ja hyväksyttää ylläpidolla.

Vain varakkaissa perheissä olevat hahmot ovat voineet menneisyydessään oppia lukemaan ja kirjoittamaan yleiskieltä kotiopettajan avulla. Muuten menneisyydessä lapsien vanhemmat ovat opettaneet sen, mitä osaavat tai eivät ole osanneet. Hahmo voi kuitenkin oppia lukemaan, kirjoittamaan, tunnistamaan yrttejä, rakentamaan jotain pelissä, jos vain löytää opettajan. Opettaja voi olla myös NPC hahmo.

-Hahmot voivat hankkia pelissä lemmikkejä! Hahmosi voi ostaa lemmikkikauppiaalta esim. koiran tai kissan. Muita ostettavia eläimiä ovat sitten siat, hevoset, lehmät ja lampaat, joita yleensä ostetaan maatiloilta. Eläimistä hevonen on kuitenkin kaikkein kallein ja välttämättä kaikilla ei ole varaa ostaa sitä. Ota siis tässäkin huomioon hahmosi varallisuus!
Takaisin alkuun
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa